0

Ч ешката звезда в сноуборка и ските - Естер Ледецка, си вкара автогол със сделка за имот. Чаровната спортистка привлече вниманието върху себе си, след като купи жилище от бившия национал по футбол Патрик Бергер за над 34 млн. крони (бр.р около 1,5 млн. евро) . Договорът, който е подписан от двете страни, гласи, че парите ще бъдат платени накуп от банкова сметка, без са придружени от кредити или ипотеки. Единственото условие е Естер да влезе във владение през лятото. Причината е наемател, който живее там в момента, но е поискал срок шест месеца, за да се изнесе. Въпреки това Ледецка от ноември плаща по 200 евро данък като собственик.

Медиите обаче се разровиха и откриха, че Ледецка има малко над 22 млн. крони на свое име в банка.  И няма как да е платила всичко на един път. Откъде обаче идват другите средства? И то при условие, че тя наскоро се оплака за огромните разходи, които има покрай кариерата си. Естер твърди, че харчи по 50 000 евро от джоба си месечно. "Плащам на треньори, за сноуборд, подръжка на трасето, снегомобили, дори се наложи веднъж да купувам и бормашина", обяви тя в интервю.

Вариантите за икономическото чудо са два - помощ от мама Зузана и татко Янек. Или май един от многото й спонсори е дал пари напред, за да приключи сделката, твърдят медиите в Чехия. Има и друг - Естер да укривала част от средствата, които текът към нея. Медиите отчитат, че нейните спонсори не са един или два.