0

Б ългария загуби от Унгария с 1-2 победи в първия си двубой от първа група на Евро-африканската зона на отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг къп", който се провежда в Оейраш (Португалия).

В решаващата среща на двойки Изабелла Шиникова и Лия Каратанчева отстъпиха пред Наталия Сабанин и Адриен Наги с 4:6, 3:6 за 64 минути.

Преди това в мачовете на сингъл Виктория Томова победи Наталия Сабанин с 6:3, 6:3, а Гергана Топалова претърпя поражение от Адриен Наги с 5:7, 6:7(4).

България е в състав Виктория Томова, Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Лия Каратанчева и Магдалена Малеева (капитан).

Националките попаднаха в група с отборите на Унгария, Дания и Австрия. В другата среща от групата днес Австрия се наложи над Дания с 2-1 победи. Утре България ще играе срещу Дания.

Състезанието се провежда с нов регламент. Отборите са разпределени в 3 групи с по 4 тима. Победителите в групите ще се класират за междуконтиненталните плейофи през месец ноември. Завършилите на второ място в групите ще играят за определяне на още един тим класиращ се за плейофите. Завършилите на последните места в групите ще играят за определяне на двата изпадащи състава.

Източник БТА