0

Д имитър Кузманов загуби след двучасова битка с 4:6, 6:3, 3:6 от аржентинеца Сантиаго Фа Родригес Таверна в третия кръг на квалификациите за Открито първенство на Франция по тенис. 
Така за българина остава надеждата да направи дебюта си в основната схема на "Ролан Гарос" единствено като „щастлив губещ“, стига някой от участващите по право да се откаже от мястото си по една или друга причина.

28-годишният Кузманов, който е втора ракета на България, отстъпи в първия сет с 4:6, след като допусна пробив за 2:3 гейма.

Пловдивчанинът, който е номер 193 в света, показа доста по-добра концентрация във втория сет. В него той проби за 3:1 гейма и изравни сетовете след 6:3.

В решителния трети сет Родригес Таверна, който е номер 203 в ранглистата, поведе с 3:0 гейма. Кузманов върна пробива, за да намали за 2:3, но веднага след това съперникът му направи нов пробив на 0.

Последният шанс за българския тенисист за връщане в мача дойде в седмия гейм, в който той имаше две точки за нов рибрейк, но ги пропусна, което даде шанс на Родригес Таверна да затвори срещата.

По пътя си към третия кръг на квалификациите на "Ролан Гарос" Димитър Кузманов победи последователно номер 121 в света Марк-Андреа Хюслер от Швейцария и номер 153 Флавио Коболи от Италия.