0

С танислав Григоров и Иван Йорданов не успяха да се класират за полуфинал в дисциплината двойка скул лека категория на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години в Пловдив.

Българските национали завършиха на последната пета позиция в своя втори репешаж, в който първите три лодки получават правото да продължат напред сред най-добрите 12. Така двамата ще гребат във финал „C“ – в битка за разпределение на местата от 13-о до 18-о. Григоров и Йорданов заеха пето място в своята втора серия във вчерашния ден и днес участваха в репешажите. Нашите стартираха добре в пети коридор, но постепенно изостанаха и не успяха да се преборят за някое от първите три места в конкуренцията на двойките от Турция, Португалия, САЩ и Бразилия.

Победител стана екипажът от Португалия, който измина дистанцията от 2000 метра за 6:40.37 минути, а вторa финишира двойката от Бразилия на 2.25 секунди зад лидерите. Трети завърши тимът на Турция, а българите пресякоха финалната линия с изоставане от 11.45 секунди от победителите.

Финал „С“, в който ще участват родните състезатели, е в събота от 9:05 часа.