0

Г ригор Димитров ще започва участието си на първия Мастърс турнир за годината в Индиън Уелс срещу Александър Мюлер или квалификант.

Българинът е в горната половина на схемата и е поставен под №13, като ще се включи от втория кръг. Досега той не е играл с Мюлер, който е №88 в световната ранглиста, и е голям фен на Роджър Федерер. „Най-ранните ми спомени от Уимбълдън са как той неизменно печели. Толкова е позитивен, винаги се усмихва“, заяви 27-годишният Александър по време на участието си на Откритото първенство на Великобритания.

При успех Гришо може да срещне Адриан Манарино, като в същия поток обаче са и Стан Вавринка и Томаш Махач. Даниил Медведев и Себастиан Корда пък са възможни съперници на 1/8-финал.

Миналата година Димитров напусна турнира, след като получи контузия и се отказа в срещата си от втори кръг с Джейсън Къблър. Най-доброто му представяне тук е полуфинал през 2021 г.

Водач в схемата е Новак Джокович, който ще играе на Индиън Уелс за първи път от 2019 година. Световният №1 започва във втори кръг срещу Александър Вукич или квалификант. В долната половина на схемата е поставеният под №2 Карлос Алкарас, който ще започне участието си срешу Матео Арналди или Артур ван Аш.

При жените първата ракета на България Виктория Томова започва от първия кръг, а нейна съперничка е представителката на домакините София Кенин. 25-годишната Кенин – шампионка на Откритото първенство на Австралия през 2020-а година, не изживява най-силните моменти в кариерата си, след като изпадна от топ 50. При успех Томова ще трябва да излезе срещу номер 20 в основната схема Каролин Гарсия, която започва във втори кръг. 

Основната схема на турнира започва на 6 март.