0

С трахотно първенство по ски за журналистите от България организираха в Банско домакините от „Юлен“ АД. Повече от 40 журналисти от 32 медии мериха сили в гигантски слалом на емблематичната писта №8 на „Шилигарника“. Преди старта на гигантския слалом по ски и сноуборд участниците имаха възможност да тренират по перфектните писти в целия курорт. Директорът на състезанието Георги Главчев бе подредил майсторска комбинация от врати, която даде възможност за пълна изява на всички. 
Призьорите във всички 7 групи (ски и сноуборд) получиха медалите си лично от президента на ски федерацията Цеко Минев, който изгледа на живо състезанието заедно със заместника си Георги Бобев и актьора Тончо Токмакчиев. Най-добрите трима във всяка категория получиха и награди от водещата верига спортни магазини „Максспорт“ и от домакините от „Юлен“ АД. При мъжете в групата до 55 г среброто спечели международният редактор на Нова тв Любомир Бояждиев, а бронза оперативният директор на „Вестник Телеграф“ Пламен Вълков. Първи е Явор Василев от IMS.
От ски клуба на журналистите пък връчиха благодарствен плакет на домакините за страхотната организация на първенството за поредна година. В 57-ото издание се включиха и журналисти от Словакия и Израел, а догодина се очаква в първенството в Банско да стартират и колеги от балканските държави. Финалът на състезанието бе стилен коктейл на която журналистите и придружителите им анализираха в неформална атмосфера представянето си в гигантския слалом.