0

Зьолден,
Пламен Вълков, наш пратеник

Домакините на първите стартове за сезона в алпийските ски от Зьолден обявиха вчера, че са продали с 30% повече билети за неделното състезание. Причината е завръщането в белия керван на 8-кратния носител на голямата Световна купа Марсел Хиршер. Двукратният олимпийски и световен шампион ще кара в СК за първи път от пролетта на 2019-та, когато обяви, че прекратява състезателната си кариера

Въпреки че сега ще защитава цветовете на Нидерландия, от където е майка му, Хиршер си остава любимец на австрийците, защото е най-голямата им звезда за 21 век. 

Така днес за мъжкия гигантски слалом от 11 и 14 ч (бълг. вр.) в района на финала на „Глетчер стадион“ се очаква да има около 20 000 зрители. 

Самият Хиршер е сдържан в изказванията си преди завръщането си, което означава, че идеята да кара отново е негова и иска да се докаже сам на себе си, а не е рекламен трик заради неговата марка ски Ван Диар.

Марсел получи право да кара с новоприетото правило за „уайлд кард“ на алпийци, които са световни или олимпийски шампиони. Очакванията са той да получи номер между 30 и 35, а не след 70, както би трябвало да е по правилник, което пък леко изнерви големите ски нации, защото такъв прецедент се прави за първи път. 

Евроспорт ще излъчва състезанието на живо.