0

Т рикратният световен шампион по вдигане на тежести Златан Ванев коментира новината на в. „Мач Телеграф“ относно влизането в затвора на Боянка Костова заради разпространение на наркотици. Тя е била 8 месеца в следствения арест в Пловдив, а след това - в Сливенския затвор. Очаква се до Нова година да бъде пусната на свобода.

За България тя има олимпийска титла за младежи от Сингапур 2010, световна за кадети и сребро от европейско за жени в Минск 2010.

От 2012-а тя се състезава за Азербайджан и има световна и три европейски титли.

Ванев, който в момента е кмет на село Николово, Русенско, бе треньор на отбора на Азербайджан преди години и има наблюдения отблизо върху Боянка.

„Много тъжна новина. Жалко за Боянка, за спорта ни и за България. Обществото ни е болно, много болно. Вижте само какви са водещите новини по телевизиите – катастрофи с дрогирани шофьори, убийства, грабежи... Наркотиците са навсякъде около нас. Консумират се масово - пред, зад училищата.. Мисля, че един голям процент от учениците взимат нещо. Няма контрол, няма нищо. Може би и ние, по-възрастните имаме вина, че не успяваме да създадем този контрол.

Какво още каза Златан Ванев четете в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“