0

Р адослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора), след като завоюва златния медал в категория до 60 килограма.

На финала 19-годишният национал се справи с представителя на Русия Константин Ополский. 

Росенов ликува за втори път в кариерата си в тази възрастова група и вече има пет европейски титли. Той стигна до успех с 5:0 съдийски гласа.

Българският боксьор от самото начало на срещата доминираше, показа отлично чувство за дистанция и с много движение по ринга не остави шанс на Ополский. Той взе аванс след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Ясен Радев и Ергюнал Себахтин станаха вицешампиони на Европа. 

В категория до 54 килограма Радев, който е двукратен златен европейски медалист при младежите, отстъпи в много здрава битка на Андрей Петливанян. 

Двамата проведоха тежък сблъсък, в който националът ни успешно неутрализира възрастовото превъзходство на руснака.

Двамата си размениха по един рунд, а в третия имаше повече борба, отколкото игра. В крайна сметка съдиите посочиха руснака за победител с 4:1 гласа.

Себахтин пък не успя да се качи на ринга за своя финал с Мушег Баяндурян (Русия). В категория до 48 килограма българинът трябваше да се примири със сребърния медал след лекарска забрана заради контузия. 

Така България, водена от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев, приключи надпреварата със златен, два сребърни и един бронзов медал, след като Уилиам Чолов се нареди трети при 75-килограмовите. 

Източник: БТА