0

П резидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева връчи почетен плакет на Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Fibank (Първа инвестиционна банка), за своя дългогодишен принос, който има в развитието на спорта в България и по повод 70-ата годишнина от основаването на БФХГ.

Партньорството между Fibank и БФХГ има вече почти десет годишна история. През цялото това време и двете са работили активно за популяризирането и развитието на българската художествена гимнастика като са заставали и подкрепяли редица социални каузи. 

"Благодаря за дългогодишната помощ на вашата банка. През тези години ние постигнахме много успехи, но разбира се, най-големият от тях е олимпийската титла на ансамбъла в Токио през миналата година. Всички Вие може да се чувствате съпричастни към тези успехи. Връчвам Ви този плакет за 70-годишния юбилей да ви напомня винаги за нашата много успешна съвместна работа", каза Илиана Раева. 

„Тази година бе изключително успешна за българската художествена гимнастика. На Световното първенство проведено в София нашите „златни момичета “завоюваха най-високите отличия, а ансамбълът ни стана абсолютен шампион като заедно с това спечелиха квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. Ние всички имахме възможност да съпреживеем заедно с тях успехът им, защото всичко това се случи на българска земя пред родна публика. Няма как тези постижения да не мотивират и привличат все повече млади хора към този красив спорт. Радваме се, че и ние като банка успяваме да дадем и нашия принос в постигането на тези високи успехи, заяви Никола Бакалов. Той връчи на Илиана Раева, на треньорките Весела Димитров, Михаела Маевска, Ясена Стойнева, Бранимира Маркова, Валентина Иванова и Марияна Памукова златни монети, които са избаботени от банката.
Бакалов награди и всяка от младите ни надежди със сребърна монета от колекционерската серия „Музи“. Тя е съставена от 12 сребърни монети, на които са изoбразени всички музи от старогръцката митология, техният покровител Аполон и ”нашият тракийски Орфей” като син на музата Калиопа и легендарен музикант. Изображенията са творба на английския художник Глен Браун. Всяка от монетите е с тегло 25 г, проба 999/1000 и картичка с подробно историческо описание.