0

З вездата на баскетболния Бруклин Нетс - Кевин Дюрант проявява интерес към придобиване на част от акциите на клуба от Националната футболна лига (НФЛ) Вашингтон Къмандърс, съобщават местните медии, цитирани от БТА. В края на миналата седмица стана ясно, че собственикът на отбора по американски футбол Даниел Снайдър и неговата съпруга Таня подготвят продажба на Къмандърс в близко бъдеще. 

"Иска ми се да бъда част от евентуална сделка. Надявам се да получа възможност да вложа част от парите ми в Къмандърс, но не знам дали това ще бъде възможно. Ще видим", заяви Дюрант.

Според различни информации, интерес към акциите на Вашингон имат още основателят на "Амазон" Джеф Безос, музикалният продуцент и изпълнител Джей-Зи и предприемачът Байрън Алън. Последният опита наскоро да придобие Денвър Бронкос, който премина в ръцете на собственика на "Уолмарт" Роб Уолтън със сделка на стойност 4.65 милиарда долара. 

"Форбс" очаква сделката за Вашингтон да постави нов рекорд с около 5.6 милиарда долара. През кариерата си в Националната баскетболна лига (НБА) Дюрант, известен привърженик на Къмандърс, е изкарал около 350 милиона.

"За мен и моето семейство ще бъде чест да бъдем част от Къмандърс и да бъдем една стъпка по-близо до отбора. Това е и възможност за мен да науча повече за бизнеса и процесите по управление на отбор", каза още баскетболистът.

Дюрант не е чужд на сделките за спортни клубове, тъй като притежава 5 процента от отбора от Мейджър сокър лигата (МЛС) Филаделфия Юниън. Вашингтон обаче категорично е най-големият франчайз, с който той е свързван.

"Пазарът във Вашингтон е огромен и от него могат да се изкарат пари. Мисля, че през последните години отборът постепенно повишава класата си и сега разполага с основа, която може да му помогне да бъде успешен в бъдеще", добави той.

"Да, имаме няколко сезона с отрицателен баланс, но нещата се обръщат постепенно. Аз, като фен на Вашингтон, съм оптимист за бъдещето. Интересно ми е кой ще бъде новият собственик и как ще изглеждаме под негово ръководство".