0

М икаела Шифрин призна, че е "искала да се стопи от лицето на земята", след като отпадна от слалома на олимпийските игри в Пекин. Американката пристигна на игрите с високи очаквания, но завърши без медал в индивидуални дисциплини. Тя отпадна и в трите дисциплини, в които беше голямата фаворитка – слалома, гигантския слалом и комбинацията. 

Шифрин беше критикувана в социалните мрежи, а някои ѝ се подиграваха заради това, че остана седнала на снега след отпадането в слалом. Едно от обвиненията срещу нея беше, че нарочно търси повече внимание. Шифрин обясни, че просто се е опитвала да се успокои.

"Когато стоях седнала отстрани след слалома, просто исках да се стопя от лицето на земята. Исках да изчезна. Казах си, че ще трябва да се спусна до долу и ще трябва да застана срещу хората, които постоянно те съдят – независимо каква е оценката им. Не бях готова за това, исках да имам минута за себе си, защото това чувство е толкова ужасно. Много хора си мислят, че просто търся повече внимание от камерите, че не се държа спортсменски. Разбирам ги от гледна точка на зрителите и искам да се извиня за това", каза Шифрин.

Тя все още има шанс да вземе медал, ако отборното състезание, което бе отложено днес, се проведе утре.