Н атурализираният кубинец Хавиер Ибаниес стартира по най-добрия начин участието си на световното първенство по бокс в Белград, като се класира за втория кръг. В категория до 57 килограма олимпийският шампион за младежи елиминира с категоричното 5:0 съдийски гласа Маликзада Хасибула от състава на бежанците.

Натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес стартира по най-добрия начин участието си на световното първенство по бокс в Белград, като се класира за втория кръг. В категория до 57 килограма олимпийският шампион за младежи елиминира с категоричното 5:0 съдийски гласа Маликзада Хасибула от състава на бежанците.

Националът ни показа по-голямата си класа, като умело нанасяше точни попадения, като в същото време се движеше добре по ринга и правеше така, че ударите на съперника му да „увисват”. Ибаниес бе значително по-бърз, като във втория и третия рунд обезличи опитите на Хасибула да го нарани.

С победата си Ибаниес се класира за втория кръг на шампионата. Там в четвъртък, 28 октомври, той ще се изправи срещу хърватина Филип Колак, който почиваше на старта.

Около 22:00 часа тази вечер на ринга ще се качи и Венсан Киркоров. В категория до 67 килограма националът ни ще се боксира с норвежеца Мартин Скогхайм.