0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че първият министър, който ще влезе в затвора, ще е бивш спортен министър. В предаването „ЕвроДикоф“ по Евроком Василев заяви, че има много нарушения.

"Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. По линия на злоупотреби, неспасяемо е. Ако в "Автомагистрали" има как да се измъкнат, при мен няма как да стане това. За редица действия - от безстопанственост до неизгодни сделки. Неизгодни договори за държавата. Побиват го тръпки от мисълта. Може до Горанов да не стигнат, Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа. Но тук аз съм се заел да установя какво е направено и по мои предварителни оценки, дал съм естествено всичко на органите, няма спасение. Ако има държава и минимална справедливост, този човек не може да бъде в Народното събрание, той не може да се разхожда свободно по улиците”, каза Василев.

Той се закани да отнеме лиценза на БФС, ако има правно основание за това. Василев каза, че не може да приеме, че това е ръководството на футболния съюз, но няма право да се меси.

„С Боби Михайлов нямам касателство. За мое щастие. 99% от обществото е наясно какво се случва във футболния съюз. Всички знаят. Аз нямам право като министър да заемам позиция - нито съм за Бербатов, нито съм срещу някого. Но не мога да приема, че това е президентът на футболния ни съюз и това е неговото ръководство. Не мога да го приема като адвокат, като гражданин и като министър. Тези хора сами не осъзнават, че са нежелани в обществото, защото имат пряк финансов интерес да управляват тази институция. Тя има сериозно финансиране от УЕФА, от ФИФА и от спонсори. И на практика си е самодостатъчна. Този човек не разбира, че за да тръгне футболът, трябва да направи един честен конгрес. Държавата в мое лице като министър на спорта, има ли основанието в закона, ще им отнеме лиценза. С всички последствия от това - европейско, квалификации, отбори, футболисти. Ще им отнема лиценза, но трябва да имам правното основание“, допълни министърът.