0

С елекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Николай Желязков призна, че поражението от Австралия с 2:3 в София е много тежко. Волейболистите гонеха втори успех в Лигата на нациите, но вместо това в „Арена Армеец“ отстъпиха пред отбор, който беше без победа в турнира до момента.

„За съжаление - сами се бихме. В 5-ия гейм имахме 4-5 ситуации, в които не обработихме добре топката. Не успяхме да реализираме ситуации, които на пръв поглед са елементарни. Така че може да се каже, че се бихме сами. Грешките са плод на напрежение. Австралия ни натисна доста с начален удар, не можахме да посрещаме добре, а от там не можахме да организираме добре атаката. Изнервихме се, защото те извадиха много топки в защита и от там дойде разликата. Атаката ни не беше на ниво. За мен е тежка загуба, няма какво да се лъжем, много тежка загуба е“, каза Желязков.

България е на предпоследното 15-о място в турнира с 6 точки, а Австралия остава на дъното с първите си 2 точки, спечелени срещу нашите. Желязков все пак смята, че националите могат да спечелят още мачове.

„Смятам, че имаме потенциал да спечелим още мачове и още точки до края на турнира. Ние трябва да се хвърляме за победа във всяка среща. Тазгодишният формат е такъв, че си мисля, че до последно няма да се знае какво ще се случи. Трябва да се борим във всяка среща, трябва да се борим за всяка точка“, допълни селекционерът.