0

М инистърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев подписа заповед за финансиране на изграждането и реконструкцията на десет спортни обекта на обща стойност 3 999 331,14 лева. 

Два от тях – зала „Спартак“ и зала на  клуб за бойни изкуства „Петромакс“, са в родния град на министъра Плевен.

Финансирането се извършва по реда на Наредба 4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост.

ММС отпуска 700 171,82 лева за основен ремонт на закритата лекоатлетическа писта в град Видин. Предвижда се ремонт на покрив, фасада, под, санитарни помещения и коридори, както и подмяна на водопровод, канализация и електрическа инсталация.

678 597,83 лева са осигурени за ремонт на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации на зала "Спартак" в град Плевен. Проектът включва разработване на нова вътрешна отоплителна инсталация с вентилаторни конвектори, която да осигури дежурно отопление на спортни зали - "Волейбол" и "Акробатика".

ММС финансира с 206 160,40 лева ремонта на спортната зала на клуб по бойни изкуства "Петромакс" в град Плевен. Строително-монтажните работи включват изграждане нова подова настилка, боядисване на стени и тавани, подмяна на електрически осветителни тела, обособяване и изграждане на тоалетна в женска съблекалня, ремонт на мъжка тоалетна, боядисване на стени и тавани, подмяна на дограма и ламперия, както и ремонт на треньорския кабинет.

По реда на Наредба 4 са отпуснати 479 341,37 лева за изграждането на комбинирано спортно игрище за футбол на малки вратички и хандбал в град Средец.

С 479 245,14 лева ще бъде финансирана модернизацията на съществуваща спортна площадка в град Момчилград. Предвижда се изграждането на футболно игрище - 40 х 22 м и мултифункционално игрище - 676,50 кв. м.

За изграждането на мултифункционална спортна площадка към ОУ "Васил Левски" в град Хисаря са отпуснати 392 596,10 лева. Обектът ще разполага със спортно игрище с изкуствена трева, позволяваща практикуване на няколко вида спорт, ажурна ограда и LED прожектори.

ММС отпуска 296 466,08 лева за изграждането на многофункционална спортна площадка в училищния двор на СУ "Антим I" в Златоград. Проектът включва изграждане на ограда, полагане на нова настилка, озеленяване и оборудване.

Проект за обновяването на многофункционална спортна площадка за футбол на малки вратички, хокей на трева, хандбал и тенис на корт в град Златоград е финансиран с 229 915,06 лева. Целта е да бъдат осигурени възможности за практикуване на различни видове спорт и повишаване на двигателната активност на населението. 

Ще бъдат монтирани нови LED прожектори, а настилката и металната ограда ще бъдат подменени.

479 066 лева са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", село Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове.

ММС финансира с 57 771,34 лева ремонта на съблекални и санитарни възли към плувен басейн в СУ "Васил Левски", град Севлиево, който включва подмяна на В и К инсталация, осветителни тела, фаянсова облицовка по стени, подова настилка, вътрешни врати и радиатори, както и монтиране на окачен таван.