0

Т ой е на 47 години и изглежда изумително не само за годините си – той е в най-добрата физическа форма на живота си, и то доста след като приключи кариерата си на елитен професионален футболист. Той е бивш ас на Байерн Мюнхен и на Реал Мадрид, с който спечели Шампионската лига през 1998 г. Днес бразилецът Зе Роберто претендира, че има по-хубаво тяло от вманиачения в тренировките Кристиано Роналдо, отбелязва „Сън“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zé Roberto (@zr11)

Халфът се оттегли от играта през 2017 г., когато беше на 43 г. Миналата година той втрещи феновете в социалните мрежи с тяло на културист, като пусна видео в Инстаграм как тренира по време на локдауна заради коронавируса.

Тайната, освен в здравото потене в залата, е и в режима му: „Нямам пороци. Не пия алкохолни напитки, не пуша, ям много добре, спя добре. Имам своето семейство, което е най-голямата ми сигурност. Мисля, че това са важни фактори, за да достигна възрастта, която достигнах и да продължа да играя на високо ниво".

Днес, вече личен треньор, Зе Роберто не гледа назад, за да се утешава със славното си минало, с две победи за Копа Америка и второто място на мондиала във Франция през 1998 г. с отбора на Бразилия, за който е записал цели 85 мача.

На 47 години той все още има спортни предизвикателства и то не срещу кого да е, а към самия Кристиано Роналдо. Зе Роберто му хвърли наскоро ръкавицата, като обяви, че има по-добро телосложение от португалеца. Пред TyC Sports 6-кратният шампион на Бундеслигата отсече: „Днес бих казал, че имам по-добра физика, защото играх до 43-годишна възраст. Ако той (Кристиано) го направи, тогава ще призная, че неговата е по-добра!“