0

Е дин колоездачен шлем, разработен специално за етапите по часовник за отбора на Visma от производителите Giro хвърли в смут професионалистите, участващи в пробега Тирено – Адриатико.

Дизайнът му веднага привлече вниманието, а в социалните мрежи колоездачите го кръстиха „Акула“ заради приликата с главата на страховития хищник от океанските дълбини.

Visma - Lease a Bike изненада с нова каска за встъпителния часовник на Tirreno - Adriatico. „Жълтите оси“ шокираха с голяма и екстравагантна каска „като акула“.

Най-коментирана бе публикацията на бившия професионалист Даниъл Лойд от Global Cycling Network, който призова международния колоездачен съюз UCI да забрани плашещия аксесоар.

„Скъпи UCI, никога не съм мислил, че ще кажа това, но искам да забраните нещо. И може би да си наемете директор по естетиката, за да спасим нашия спорт", написа Лойд от GCN. „Аз напускам“.

Отборът на Йонас Вингегор бяха във фокуса на вниманието на часовника благодарение на техните каски, които също напомняха за Междузвездни войни.

12-километровата дистанция бе измината най-бързо от Хуан Аюсо. Дизайнът е дело на Giro Cycling, а конкретният модел се нарича Giro Aerohead II. Целта е още по-добра аеродинамика и да се свалят колкото се може повече милисекунди.

Всички от „Висма“ бяха с жълти каски, без  Атила Валтер, който го носеше с цветовете на страната си – Унгария, тъй като е национален шампион.

Според запознати целта на производителя е постигната, защото моделът накара целия свят на колоезденето да коментира шлема „Акула“. А неговата аеродинамика и обтекаемост бе още по-впечатляваща, както се вижда от почти съвършеното му напасване на стойката на Йонас Вингегор.