0

Б ездомно катарско коте извади огромен късмет да попадне на английските национали Кайл Уокър и Джонс Стоунс.

Асовете в защитата на „трите лъва“ и Манчестър Сити взеха присърце умилкващата се в краката им по време на четириседмичния им престой животинка. Трогнати, двамата кръстиха котака Дейв и обещаха да го вземат със себе си, ако станат световни шампиони.

Англия с Уокър и Стоунс в състава си загуби с 1:2 от Франция и отпадна на четвъртфиналите. Въпреки това бранителите решиха да осиновят Дейв и да го вземат в Англия. Те обаче ще се съберат с новия си любимец след три месеца, защото котаракът първо трябва да бъде кастриран и подготвен за бъдещия си живот в Обединеното кралство. За целта Уокър и Стоунс платиха 2000 паунда на Катарското дружество за хуманно отношение към животните. Дейв ще бъде ваксиниран, включително срещу бяс и ще получи чип. След три месеца той отново ще бъде прегледан и ако всичко е наред, ще бъде качен на самолет за Великобритания. Там на място футболистите трябва да решат кой ще вземе постоянно попечителство над питомеца.

„Дейв е наистина прекрасен и е лесно да се разбере защо играчите се влюбиха в него. Има много бездомни котки около пазара. Дейв в момента е най-дебелият и най-здравият, защото бе хранен около масите на английските национали дълго време. Сигурен съм, че отборът му липсва, защото бяха много мили с него“, сподели Джанет Бери, която ръководи дружеството, което ще се грижи за Дейв до заминаването му.

Самата тя е англичанка, но от 18 години помага на животните в Катар. Бери призна, че се притеснява преди операцията по кастриране на котката, но че само това е начинът да се намали популацията на бездомните писани.