0

Н ов член на семейството приветства световният шампион с Германия от 2014 година Лукас Подолски.

37-годишният нападател гушна трето бебе. „Момичето на татко“, похвали се футболистът. Ще му се наложи да си припомни как се сменят памперси, тъй като другите му две деца са по-големи. Синът Лукас е на 14, а дъщерята Мая – на 6.

За да присъства на щастливото събитие, нападателят напусна Турция, където беше на лагер с отбора си Гурник. Той играе в полския тим от лятото на 2021-ва.

Лукас и любимата му Моника Пухалски са заедно повече от 15 години, а преди 12 сключиха граждански брак в Кьолн. След това имаха и църковна церемония в Полша, където са родени и двамата. Семейството на нападателя се мести от родината в Германия, когато той е на 2 г. Футболистът имаше право да избира за кой национален отбор да играе и се спря на Германия, тъй като именно там започна да рита.

Освен в личния живот Подолски жъне успехи и в бизнеса с дюнери. Скоро ще открие ресторант №13 от веригата си „Мангал“, който ще е седмият в Кьолн – града, в който минава детството на играча и който той избра за дом на семейството си, и ще се намира на централно място. Именно от местния клуб тръгва и футболната му кариера.

Основна движеща сила около ресторантите е именно любимата му Моника.

„Дюнер се яде по цял свят - независимо дали в Кьолн, Лондон, Милано или Истанбул, дори в Япония. Питка, месо, салата и вкусен сос - приготвянето е винаги едно и също. И все пак дюнерът от „Мангал & Лукас Подолски“ е уникален“, се казва в рекламата на ресторантите, които наскоро спечелиха престижна награда в категория „Дюнери и кебап“.