0

И звестният германски тенисист от близкото минало Борис Бекер бе освободен от британски затвор и сега се очаква да бъде депортиран от страната, съобщи агенция ПA.

През април Бекер, шесткратен шампион от Големия шлем, бе осъден на две години и шест месеца затвор от лондонски съд за прикриването на активи на стойност 2,5 милиона паунда, при положение, че дължи на кредиторите 50 млн. за непогасен заем, изтеглен за имението му в Майорка.

"Всеки чужд гражданин, който е осъден за престъпление и получи присъда лишаване от свобода подлежи на депортиране при първа възможност", се казва в изявление на Министерството на вътрешните работи, като отказва да коментира директно случая на Бекер, пише агенция Ройтерс.

Преди това Бекер е бил осъждан за укриване на данъци в Германия през 2002 година, за което получи условна присъда.

Бившият тенисист спечели първия си финал на Уимбълдън през 1985 година на 17 години, като стана най-младият и първият непоставен играч, който спечели титлата на сингъл при мъжете. След това той спечели още две титли от Уимбълдън.

Бекер отхвърли всички обвинения във връзка със съдебното производство в Лондон, заявявайки, че е сътрудничил в процедурата по несъстоятелност и е разчитал на своите съветници.

55-годишният шесткратен шампион в турнирите от Големия шлем „бе освободен от ареста в Англия и напусна в посока Германия днес“, каза r адвокатът му Кристиан Оливер-Мозер в съобщението си. Той добави, че Бекер е „излежал присъдата си и не е обект на наказателни ограничения в Германия".