0

Г ерманската тенис икона Борис Бекер беше осъден на 2,5 години от съда в Лондон. Но той не е единствената спортна личност, която влиза зад решетките. Ето други от най-известните легенди, които са имали проблеми с Темида.

Тони Адамс - бившият английски национал бе осъден на 57 дни затвор за шофиране в нетрезво състояние.
Тревър Бербик - световният шампион на WBC, бе осъден на 5 години затвор за сексуално насилие.

Юрген Бремер – бившият германски боксьор има множество присъди, включително 3,5 задържане под стража и 2,5 г. затвор.
Брено – през 2012 г. бразилският защитник, тогава в Байерн, беше осъден на 3 години и 9 месеца затвор за умишлен палеж.
Ридик Боу - бившият шампион в тежка категория, излежава 18 месеца за отвличане.
Плаксико Бърес - носителят на Супербоул с Ню Йорк Джайънтс, е осъден през септември 2009 г. на 2 години затвор за незаконно притежание на оръжие.
Рубен Картър – бившият американски боксьор прекарва 19 години в затвора, но се оказва, че е невинен и присъдата му е отменена през 1985 г.
Ули Хьонес - бившият президент на Байерн Мюнхен е осъден на 3,5 години за укриване на данъци. Но е предсрочно освободен след почти 2 години.
Марион Джоунс – американската лекоатлетка, която е трикратен олимпийски медалист от Сидни (б.а. - в последствие медалите и са отнети), излежа 6 месеца в затвора за злоупотреба с допинг и измама във връзка с аферата Balco.

Сони Листън – покойният вече американски бивш световен шампион по бокс в тежка категория влиза в затвора за 5 години за грабеж.
Флойд Мейуедър - бившият световен шампион по бокс в различни категории, непобеден в своите 50 професионални битки, беше осъден на 90 дни затвор за домашно насилие през 2012 г. Но излежа само 63 дни.
Оскар Писториус - бившата звезда на Параолимпийските игри, застреля приятелката си Рийва Стийнкамп в апартамента им, и беше осъден на 15 години затвор. Писториус твърди, че случайно е застрелял Стийнкамп, защото я е сбъркал с крадец.
Волфганг Шварц - олимпийският шампион по фигурно пързаляне от 1968 г., е осъден през декември 2002 г. на 18 месеца затвор за трафик на хора. През август 2006 г. пък е осъден на 8 години затвор за подбуждане към отвличане.
О'Джей Симпсън - бившата футболна звезда, е осъден на 33 години за грабеж и отвличане през декември 2008 г., освободен условно от затвора след 9 години.
Стиг Тьофтинг - бившият датски национал, играл за Хамбургер, лежи 4 месеца в затвора заради нападение.
Майк Тайсън - бившият световен шампион в тежка категория, има множество присъди, включително 6 години за изнасилване (освободен след 3 години) и една година за заплаха (освободен след 9 месеца).