0

А нтъни Джошуа е водил много битки с тежки съперници, сред които Олександър Усик, Кубрат Пулев и Владимир Кличко.

Не всички от многобройните белези по ръцете му обаче са от ринга. Това разкри двукратният шампион в тежка категория в документалния филм на Луис Теру за BBC.

“Кожата ми не е зараснала много добре“, споделя Джошуа в началото на разговора с Теру. След това разказва как веднъж тръгнал към магазина, за да си купи пиле. Преди да стигне обаче, се сбил с шестима души. „Беше яко. Стана добър бой“, казва британската звезда.

От откровенията му става ясно още, че е пушил марихуана, когато е бил едва 13-годишен. Успял обаче да преодолее този проблем, което му е помогнало да напредне в спорта.

Макар и вече да е на 34 г., прочутият боец продължава да живее с майка си. И смята ситуацията да си остане така още дълги години.

„Защо да се изнеса и да оставя майка си сама? Заради някакво момиче? В нашата култура човек расте със семейството си. Оставаме в дома си дълго време. Подкрепяме родителите си. Когато едно момиче се обвърже с мен, то не се омъжва само за мен, а за цялото ми семейство“, обяснява Джошуа.

Британецът, който загуби поясите си от Олександър Усик, тази година имаше две битки на ринга. През април и август в Лондон той се справи последователно с американеца Джърмейн Франклин и финландеца Робърт Хелениус. Сега се водят преговори и за бой с Дионтей Уайлдър. Голямата цел на Джошуа и промоутъра Еди Хърн е да се стигне до сблъсък с Тайсън Фюри.

„Фюри трябва да победи Александър Усик, за да принуди Джошуа да се бие. Той не може да се оттегли, без да се бие с Джошуа. Антъни ще си свърши работата и ще го изпрати в пенсия“, каза наскоро Хърн в YouTube канала на iFL TV.