0

М атео Беретини обяви официално раздялата си с тв звездата Мелиса Сата и се върна към първата си любов – тениса. 27-годишният италианец в последните 12 месеца имаше бурна връзка със сексбомбата, която на 7 февруари навърши 38 г.

Близките на двамата посочиха именно голямата разлика във възрастта като причина за краха в техните отношения. Освен това моделката искала семейство и още едно дете освен 9-годишния Мадокс, когото роди от брака си с футболиста Кевин Принс Боатенг.

Бившият №6 в света Беретини, който изживява труден период и се срина до №129, коментира така случилото се със Сата в пресконференция онлайн от Монако: „Имахме красива, интензивна връзка и запазихме голямо уважение един към друг. Няма да кажа нищо повече, не обичам много да споделям личния си живот”.

И все пак Матео, който планира завръщане на „Чалънджър“ във Финикс, добави: „Нищо особено не се случи, трябва да благодаря на Мелиса за този период, който изживяхме заедно въпреки всички съпътстващи трудности“.

Беретини коментира и успеха на своя сънародник Яник Синер, който стана първият италианец с титла от Australian Open. „Много го ценя - още първия път, когато играх с него в Монте Карло, разбрах, че е специален. За да спечелиш Голям шлем, трябва да се съберат много фактори, а той прави луди неща“.

Самият Яник призна пред сп. „Венити феър“, че никога не е ходил на дискотека. „Не обичам да излизам и да си лягам късно. Предпочитам да играя карти с някой приятел или на плейстейшън. Понякога излизам на вечеря, но най-добре се чувствам у дома в Монте Карло“, довери световният №3, а относно произхода си от Южен Тирол каза: „Аз съм 100% италианец и се гордея с това. Говорим на нашия немски диалект, но и в Сицилия си имат диалект, който не разбират в останалите части на страната, нали?“.