0

Г олф иконата Тайгър Уудс се забърка в нов скандал с жена.

Носителят на 15 титли от Големия шлем, който е имал 120 любовници, а разводът му костваше 100 млн. долара, сега е даден на съд от последната си приятелка.

Ерика Херман, която наследи в леглото му скиорката Линдзи Вон, както и купи стриптийзьорки и порнозвезди, е подала иск за $30 млн. за емоционални щети, след като през октомври бе изхвърлена от дома на Тайгър във Флорида. Тогава тя била подмамена от негови служители, които я подканили да отиде на кратка почивка и после не я допуснали в имота за $47 млн. Според Ерика тя е имала устен договор за наем, според който може да остане в крайбрежния палат още 5 г. Всъщност тя настоява за обезщетение не от самия Уудс, а от тръст, управляващ имението в Хоуб Саунд. Именно негови представители са забранили на Херман достъп до къщата и са присвоили $40 000 в брой, които са й принадлежали, правейки „безсмислени и клеветнически твърдения как изобщо се е сдобила с тях“.

39-годишната Ерика опитва да анулира и споразумение за конфиденциалност, което Уудс (47) я накарал да подпише в началото на отношенията им. Тя претендира, че може да наруши договора при наличие на доказателства за нападение или тормоз, макар засега да не е посочила такива.

Връзката на Херман с Тайгър започна през 2017-а, докато тя управляваше ресторанта му във Флорида. Първоначално тя бе нарочена за златотърсачка, но постепенно завърза близки връзки с децата от бившата му жена Елин и с майка му. Освен това тя остана до американската звезда след страховитата катастрофа, в която той се заби в крайпътно дърво, получи фрактура на крака и бе заплашен никога да не може да ходи. Само 10 месеца по-късно – през декември 2021-а той се завърна на игрището. Миналия юни пък стана третият спорт спортист-милиардер в историята след Майкъл Джордън и Леброн Джеймс.