0

11-годишният Финли полудя от радост, след като Джак Грийлиш спази обещанието си и танцува за него след първия си гол на Мондиал 2022 в Катар.

Халфът на Манчестър Сити помогна на Англия да победи с 6:2 Иран в понеделник, отбелязвайки късно попадение в 89-ата минута, което отпразнува с широка усмивка, правейки вълна с ръцете си. 

“За теб, Финли”, написа по-късно Грийлиш в Инстаграм.

“Мислех, че е забравил. Направо не можех да повярвам, когато започна да танцува", заяви развълнуваният Финли, който е с церебрална парализа.

Историята между двамата започва преди месец, когато Финли изпраща писмо до играча, след като разбира колко близък е той със своята сестра Холи, която страда от същото заболяване.
“Иска ми се да имаше повече хора като теб в света, които се отнасят към хора с увреждания по същия начин, по който ти го правиш“, бе написал Финли.

27-годишният Грийлиш изненада малкия си фен, като го посети преди световното по време на футболна сесия, ръководена от благотворителната програма на Сити.

“Ще отпразнувам мой гол в твоя чест. Какво искаш да направя?”, попита Грийлиш младежа, на което Финли отговори: “Направи червей”.

Въпреки че това би било невероятна гледка, Грийлиш каза развеселен: “Не мога да направя червей, мога да се контузя”.

Тогава Финли показа на футболиста движението с ръцете и той се съгласи да потанцува на терена.

“Добре, ще направя това за теб. Не забравяй, че все пак трябва да вкарам”, каза Грийлиш на младежа.