0

Н осителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер разказа любопитни подробности за двете си двойки близнаци.

Попитан дали се притеснява, че 12-годишните му дъщери Майла Роуз и Шарлийн Рива навлизат в пубертета, бившият №1 в тениса отвърна пред „Кооп Цайтунг“: „Да кажем, че ни очаква интересно време. Имаш толкова много неща на ум на тази възраст. Не всичко е толкова лесно“.

40-годишният швейцарец и половинката му Мирка (44) признаха, че възпитанието на синовете Лео и Лени (8) им се удавало по-лесно. „Непрекъснато се налагаше да напомняме на дъщерите ни да не си пъхат пръстите в огъня. Сега съм много по-спокоен с момчетата: предполагам, че няма да го направят по собствено желание", заяви Роджър.

Що се отнася до мобилните телефони, той подчерта, че е сложно да се намери баланс: „Трудно можем да почерпим от собствения си опит, защото по наше време нямаше такива телефони. Синовете ми нямат достъп до тях, защото са още малки“.

Колкото до това дали децата му биха продължили да пътуват с него по турнирите, Федерер, който заради двете операции на крака не е играл от година, коментира: „Това е проблем, който наистина бих искал да имам. Защото би означавало, че всичко върви добре с коляното и завръщането. Освен това програмата ми би била по-лесна за управление, защото вече няма да играя 20 турнира годишно“.

Заради дългото си отсъствие Маестрото се срина до №50 в света, но все още се надява да се върне на родния турнир в Базел. „Възстановяването протече изключително бавно и мъчително. Искаше ми се да съм на линия за „Уимбълдън“, но трябва да бъда търпелив. Не губя надежда. В първите месеци след травмата се съмнявах дали ще проходя без патерици. Тази битка е по-трудна от всеки финал, който съм играл. Не искам да се сбогувам с тениса по този начин. Позитивното в цялата ситуация е, че успях да прекарам повече време със семейството си".
А какво ще е първото нещо, което ще направи след края на кариерата си? „Разбира се, ще карам ски. И ще играя голф, но не сам, а с Мирка“.