0

Ш ефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнер и съпругата му Гери Халиуел успяха да получат зелена светлина за строеж на басейн в имението си в Нортхемптъншир. Условието пред богатата двойка обаче е да наеме археолози, които да се уверят, че артефактите, заровени на тяхната земя, са защитени при разкопките.

Властите смятат, че има „потенциал за археологически активи с голямо значение“ в района. През януари от „Дейли Мейл“ се добраха до документи, според които 50-годишният Хорнер и Гери (51) са кандидатствали за разрешение за изграждане на басейн с размери 12 на 5 метра в градината си, на фонтан и за поставяне на термопомпа. Сега Кристиан и бившата спайска ще трябва да изчакат анализа на археолозите след работата им на терен, тъй като в дълбокия край на басейна ще трябва да се копае на повече от 2 м.

От Оксфордския университет установиха, че мястото има „дълга история на обитаване от хората“, датиращо от старокаменната ера - преди около 900 000 години. “Има доказателства, че районът е бил непрекъснато обитаван от палеолита, а селото - от ранното средновековие, въпреки че по-голямата част от съществуващите сгради датират от късното средновековие”, обясниха учените.

Общото състояние на Хорнер и Халиуел се оценява на 440 млн. паунда, но бракът им беше сериозно застрашен тази зима. Тогава Кристиан бе обвинен от своя служителка в отбора, че й изпращал стотици сексуални съобщения. Въпреки че вътрешното разследване оправда Кристиан, а Гери застана плътно до мъжа си, скандалът бе огромен.

Любовта им започва през 2013-а, когато бившият собственик на Ф1 Бърни Екълстоун ги запознава на Гран при на Монако. Заради чувствата им Хорнер напуска 6 г. по-възрастната от него Бевърли Алън, с която е заедно от 1999-а. Алън тъкмо е родила дъщеря Оливия от боса на Ред Бул, който преди това се е грижил за синовете й Киърън и Лиъм, сега на 35 и 31 г. Гери пък в продължение на 6 седмици през 2005-а се среща със сценариста Саша Джервази, когото през май 2006-а дарява с дъщеря Блубел Мадона. През 2015-а певицата се омъжва за Кристиан, а през 2017-а го дарява със син Монтагю. С Хорнър купуват имението, за да могат децата им да растат на воля, а отглеждат също 14 коня, три малки магарета, кози, пилета и кучета.