0

В ратар постави свои тайни амулети до двата дирека на вратата си на голлинията, които се оказаха омагьосани. Докато бяха там мрежата му остана суха.

Тази необичайна глава се случи в африканския футбол. Домакините поведоха с дузпа, а всички опити на гостите да изравнят удряха на камък - или в гредата.

Разочарованите играчи не разбираха причината за постоянните си провали пред гола. През второто полувреме тв камерите заснеха вратаря на местнике как грижливо поставя амулетите. 

Това не остана скрито от Муса Камара, централния нападател на гостуващия тим, чиито удари така и не успяваха да поразят вратата. Той реши да действа решително - издебна, когато вратарят бе хванал топката в ръце, изтича до вратата, взе талисмана и с олимпийски спринт избягна ритниците на съперниците, преди да го връчи на своя резервен вратар извън терена.

И акцията му даде резултат: освен жълт картон на вратаря, вече разколебан от липсата на амулета, Муса Камара най-сетне успя да се разпише с глава за равенството в мача.