0

Т ежки дни чакат хокеиста на Чехия Петър Холик по време на световното първенство, което ще се проведе от утре до 29 май във Финландия.

30-годишният нападател трябва да мисли не само за мачовете, но и за семейното си ложе. Той е женен за Мис Чехия 2013 Луси Ковандова, която го изпроводи с ултиматум за турнира.

„Ако не се върнеш със златото, изобщо не ме поглеждай“, написа закачливо красавицата, която през януари миналата година дари любимия си със син Томаш. Тя и хокеистът вдигнаха сватба шест месеца по-късно.

Холик игра в родината си за Бърно и е амбициран Чехия да се намеси в борбата за първото място, което беше спечелено за последно през 2010 година.

Не по-малко ентусиазирана от Луси, макар и не толкова крайна, е моделката Зора Болкова. Тя е жената до друг нападател - Якуб Флек. „Ти си там. Толкова съм горда“, написа брюнетката за хокеиста на Карлови Вари и също изиска медал, с който да бъде сложен край на 10-годишно очакване.

През 2012-а Чехия грабна бронза и оттогава все не може да се пребори за призовите места. Сега отборът е в група с домакина Финландия, САЩ, Швеция, Латвия, Норвегия, Великобритания и Австрия, а първият мач е срещу британците в събота. Първенството ще мине без отбора на Русия, който беше спрян от участие заради войната в Украйна.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zora Bolková (@zoraa_b)