0

Х оливудската звезда Райън Рейнолдс прави инвестициите си във Формула 1 още по-видими, след като неговата софтуерна компания за телевизионни реклами MNTN подписа договор за партньорство с притежавания от „Рено“ отбор на „Алпин“.

Рейнолд, чийто разностранни интереси включват и съвместна собственост на футболния клуб от Уелс – Рексъм заедно с колегата му Роб Макелхени, се присъедини към група от инвеститори през миналия юни, придобивайки 24% от акциите на тима от Формула 1.

Роденият в Канада актьор е главен творчески директор на компанията MNTN и инвестира в „Алпин“ чрез продуцентската си фирма Maximum Effort Investments.

От „Алпин“ обявиха, че логото на MNTN ще бъде поставено върху колите на отбора още за предстоящото през уикенда състезание за Голямата награда на Лас Вегас в САЩ и за ключови стартове през следващите сезони.

„Преди няколко години, ако някой ми беше казал, че ще събера компанията си с тима на „Алпин“ във Формула 1, щях да го изгоня от дневната си, след като попитам за обяснение какво значат думите му“, заяви Райън Рейнолдс, цитиран от агенция „Ройтерс“.

Френският пилот Естебан Окон ще носи каска, тематично изрисувана с мотиви от филма „Дедпул“, пише БТА.