0

Б ившият ас на Макларън Дейвид Култард отново пърха на крилете на любовта.
Шотландецът, който март миналата година чукна 50 години, бе забелязан да се разхожда из улиците на Лондон под ръка с красивия шведски модел Сигрид Силверсанд. Пилотът от Формула 1 гушкал скандинавката, а бдителните журналисти на Острова забелязали, че е и без брачна халка. Новата изгора на Култард е с 23 години по-малка от него, но явно това няма значение, когато чувствата са силни.

Култард явно е забравил напълно за белгийската телевизионна звезда Карен Миние, пишат медиите в Англия. Двамата сключиха брак през 2013 г. в Монако, където пилотът има хотел. Познанството им обаче е по-отдавнашно, тъй като Карен редовно отразяваше състезанията на Формула 1 за френска телевизия. Най-щастливият момент във връзката им бе през 2008 г., когато на бял свят се появи синът им Дейтън. „Спечелването на 13 състезания не може да се сравни с това да станеш баща“, емоционално сподели тогава Култард. 

Явно обаче чувствата му към Карен са охладнели и за последно двамата бяха видени заедно през 2020 г. на обяд с приятелско семейство в Южна Франция.

На върха на славата си във Формула 1 Дейвид Култард бе изключително привлекателен за нежния пол. Медиите в Англия съобщаваха за голям брой негови романи, включително с моделите Хайди Клум и Рут Тейлър. През 2000 г. той и тогавашната му приятелка Хейди Вичлински претърпяха катастрофа с малък самолет. Двамата се отърваха с леки наранявания и успяха бързо да излязат от горящата машина, но двамата пилоти загинаха.

Освен майстор на пистата шотландецът е и отличен бизнесмен и притежава няколко хотела. Иначе Култард започва в картинга като е трикратен шампион на Шотландия и веднъж на Англия. През 1991 г. е вицешампион във Формула 3.