0

М ениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс носи най-скъпия часовник сред колегите си във Висшата лига.

По време на мачовете 58-годишният шотландец отчита времето, поглеждайки своя Patek Philippe. Моделът е с годишен календар и отчитане на фазите на луната и струва 42 810 британски лири (б.р. - около 51 400 евро). Мойс прибира по 5 млн. паунда годишно при „чуковете“, така че може да си позволи бижуто. Той обаче е сменил марката, тъй като в годините, когато водеше Манчестър Юнайтед, бе заложил на не по-малко скъпия Audemars Piguet от колекцията Royal Oak.

На Patek Philippe, но от серията Nautilus залага легендата на Ливърпул Стивън Джерард, който сега е начело на Астън Вила. Цената е 37 530 лири. Както и Мойс, бившият халф също е променил вкуса си. Доскоро като мениджър на Рейнджърс той ползваше смартчасовник на Apple. Съотборникът на Стиви Джи от славните времена в Челси Франк Лампард също набляга на лукса. Настоящият треньор на Евертън най-често е с Patek Philippe Aquanaut Travel Timе за 31 430 лири. Той обаче притежава и скъпи екземпляри на Hublot и Richard Mille.

Друга любима марка на специалистите в елита на Англия е Rolex. Часовници на прочутата марка могат да бъдат видени на китките на Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Антонио Конте (Тотнъм). Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп предпочита луксозния швейцарски IWC Schaffhausen. Фирмата е основана през 1868 г.. Моделът на германеца не е от най-скъпите – струва 8850 паунда. 

Най-евтин при водещите мениджъри обаче е изборът на Томас Тухел. Мениджърът на Челси е с Hublot Classic Fusion за 4700 лири. Той обаче не е платил и пени, тъй като фирмата е спонсор на клуба и осигури часовника веднага с встъпването му в длъжност.