0

Д ейвид Родман винаги е бил ексцентричен тип, чиито житейски прояви таблоидите отразяват напоително.

За малко известна, но достатъчно абсурдна ситуация от битието му, разказва бившата звезда от НБА в книгата Walk on the Wild Side, която представи тези дни. Оказа се, че преди години Глиста, както е известен баскетболният ас, е объркал Мерил Стрийп с актриса от филмите за възрастни.

Конфузният случай е от 1996 г. Тогава Родман е в Чикаго Булс и с отбора е в Сиатъл за финалите с местния Суперсоникс. В хотела казват на звездата, че негова голяма почитателка иска да се срещнат.

„Една вечер в бара на нашия хотел в Сиатъл дойде някаква руса жена, която изглеждаше много влюбена, и каза, че иска да се срещне с мен. Изглеждаше напълно развълнувана, почти сякаш ме пробваше. „Наистина се възхищавам на играта ти“, каза ми тя. А също така, че харесва начина, по който се държа и отстоявам своята индивидуалност. Обърнах се и попитах един от моите приятели коя е тя. „Тя е актриса“, каза моят приятел. ПОРНО ЗВЕЗДА? „Не“, каза той, „това е Мерил Стрийп“, спомня си Глиста.

Явно почувствал се леко неудобно да не разпознае 3-кратната носителка на „Оскар“, която има общо рекордните 21 номинации на Академията, Родман си припомнил неин филм.

„Мерил продължи да ми прави комплименти цял час. Тя беше наистина мила дама. Казах й - „Харесах те в Смъртта й прилича“. Дори не знаех в какви други филми е участвала. Наистина нямаше какво друго да кажа, така че просто седях там и я слушах как ми казва колко съм страхотен и колко много харесва начина ми на игра“, споделя прочутият спортист.

Родман също има опит в киното. Той игра злодея Яз във филма с Жан Клод ван Дам „Двойна комбина“. За ролята си бе номиниран като най-лош поддържащ актьор. Глиста бе женен и за актрисата от „Спасители на плажа“ Кармен Електра. През 1998 г. Денис Родман и Кармен Електра се запознават по време на бурна среща в нощен клуб. Двойката се среща в продължение на няколко месеца и са били толкова влюбени един в друг, че сключват брак на 14 ноември 1998 г. в Лас Вегас. След няколкомесечна връзка двамата подписаха. Девет дни по-късно подадоха молба за разтрогване на брака.