0

О слепителната Дилета Леота за първи път празнува като майка.

Италианката навърши 32 години на 16 август - деня, в който роди дъщеря си Ария. Затова и купонът бе отложен, но не и отменен. Състоя се в неделя, на терасата на небостъргач в Милано. За тържеството на любимата си от Англия долетя вратарят Лорис Кариус, който играе в Нюкасъл. Любовта между футболиста и журналистката пламна през есента на 2022-ра, а година по-късно семейството им вече е от трима.

Партито беше повод Дилета и Лорис да представят малката Ария пред тайфата. Невръстното момиченце бе пременено като истинска малка принцеса - изцяло в бяло, за разлика от родителите си, които заложиха на черното.

„Нашият първи рожден ден заедно“, написа гордата мама. И за да е като на истински празник, имаше и торта - при това не е една, а две, напълно еднакви. Едната за майката, другата - за дъщерята.

Цял отбор красавици уважи изисканото парти. Сред тях моделки, колежки на Дилета от телевизията и шоубизнеса, но също така футболни съпруги. Сред тях се открояваше дизайнерката Роберта Синополи, която вече 16 години е жената до бившия италиански национал Клаудио Маркизио.

Над всички обаче блестеше щастливата баба Оферия Касторина. Неостаряващата дама е майката на Дилета, а нейната страст са изкуствата и архитектурата. Когато среща Рори Леота, адвокат и запален капитан на лодка, тя вече има три момчета, той пък - една дъщеря. От любовта им се ражда талантливата журналистка, която наследява любовта към футбола именно от татко. Той я тренирал за вратар, но тя искала да бъде централен нападател. Днес тя отново е близо до терена, но с микрофон в ръка.