0

Пекин, Пламен Вълков, наш пратеник

Вярна на традициите, златната Катя Дафовска бродира и на тази олимпиада подобаващ гоблен. Шефката на федерацията ни по биатлон се труди над „Ръченица“ от Мърквичка. Запознати с трудността на гоблените са категорични, че това е супер висока класа и е равна на „Тайната вечеря“. Катя започна този гоблен в Чепеларе, но се надява в Китай да има време да го завърши. Заради повечето свободно време в олимпийското село в Пекин тя работи по гоблена до късно вечер. Заради това тя пропусна да закусва вчера с кмета на Чепеларе и неин бивш треньор Боран Хаджиев, който е на игрите като гост на МОК. 

За да може да съблюдава отблизо биатлонистите ни Катя от вчера вече се премести от Пекин в Цжанцзакоу. Нашите освободиха стаи заради заминаването на Радо Янков и Павел Ангелов. Дафовска пристигна в най-горното олимпийско село с влака стрела, като много се изкефи, когато уникалното творение на домакините вдигна максималните 350 км.

Днес на игрите има спринт в биатлона за жени на 7,5 км. Страната ни ще бъде представена от всичките си четири състезателки - Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева. Стартът е от 11 ч българско време.