0

Д октор Дре се стяга за участие на следващата олимпиада.

Рапърът се включи в закриването на Игрите в Париж заедно със Снуп Дог, но плановете му за Лос Анджелис 2028 се простират отвъд изпълнение на сцената. „Ще се пробвам в стрелбата с лък. И съм напълно сериозен“, заяви 59-годишният Дре.

Американският музикант се увлече по този вид спорт преди няколко години, а през 2022 в мрежата се завъртя клип, който показва как той учи известен диджей да държи лъка и да стреля.

„Занимавах се още като дете, но след това спрях. Но в един момент синът ми ми подари лък. Не си спомням дали за рождения ден и ли за Деня на бащата, но сега се упражнявам в двора”, разказа в интервю музикантът.

Доктор Дре не е единствената знаменитост с мерак за Олимпийските игри. Париж също даде пример. Има и пресен пример с певеца Коди Симпсън. Австралиецът се провали в опита си да спечели квота в плуването, но пътува за игрите, за да подкрепя приятелката си, която спечели един златен, бронзов и сребърен медал. Така вече има 6 злата от игри, с което мина пред австралийската легенда Иън Торп.