0

Б ългарският национал по спортна гимнастика Теодор Трифонов дари бронзовия си медал от турнира в Букурещ, Румъния, за благотворителност.

Сумата, която състезателят на Светкавица (Търговище) е определил за отличието е 200 лева, а парите ще отидат за лечението на Кристина Динкова, която страда от множествена склероза.

Ето какво написа в социалните мрежи Василена Василева, която организира благотворителни търгове в рамките на кампанията „Да върнем усмивката на Криси“.

„Бронзов медал предоставен лично от Теодор Трифонов - цена 200 лева! Сумата от него ще отиде в помощ на красивото момиче Криси което има множествена склероза, нужни са средства за лечението ѝ! 

Теодор Трифонов е бронзов медалист от европейско първенство за младежи отборно и бронзов медалист от световна купа на земна гимнастика, финалист на световна купа на прескок, участник на световни и европейски първенства и куп международни турнири! Това е един от спечелените му медали за България! Много трогателен жест от негова страна! 

Момчето само ме потърси, разбрало за каузата на Криси - и искаше да помогне като предостави своя ценен медал! Медалът е много ценен за него, но думите му бяха: Колкото и да е ценен за мен искам да се включа в каузата. Криси е млад човек и трябва да ѝ се помогне. Ще се радвам да се взема добра цена за медала за да може да й се помогне !!! Респект към теб момче! Пожелавам ти още много такива медали!“