0

Б ившият №7 в тениса Давид Гофен стана два пъти баща на 17 септември. Първо в болницата в Лиеж проплака първото дете на белгиеца - Ема, а след това се „роди“ и турнир на негово име. За да бъде до дъщеря си и съпругата си Стефани в болницата, звездата пропусна откриването на „Давид Гофен Мастърс“. В надпреварата участват осемте най-добри младежи от провинция Лиеж.

33-годишният Давид обяви по оригинален начин, че ще става женски татко, появявайки се с розови маратонки на „Ролан Гарос“. Сред най-големите успехи в кариерата на Гофен е мачът за титлата във Финалния турнир на ATP през 2017 г., който загуби от Григор Димитров. Българинът има 9 победи от 11 сблъсъка с набора си.

Освен че разочарова 64-те деца, дошли да чакат за автограф и да гледат жребия на „Давид Гофен Мастърс“, Гофен предизвика и гнева на турнирния директор в Антверпен Дик Норман. Вместо да участва в 9-ото издание на European Open от 13 до 20 октомври на родна земя, белгийският №1 предпочете да играе в Стокхолм. Всъщност надпреварата в Антверпен бе създадена именно за Гофен през 2016-а, но той никога не я е печелил. „Давид премина през лош период през миналия сезон и въпреки това ние му помогнахме, като му предложихме уайлд кард“, припомни Норман.