0

О снователят на Janus Sports&Entertainment Кайл Столц беше арестуван след операция насочена срещу педофили в Лас Вегас, Невада.

В резултат на нея са били арестувани 9 души. Сред имената е 42-годишният Столц, който в миналото беше мениджър на двукратната претендентка за титлата в Ultimate Fighting Championship (UFC) и предстояща претендентка за титлата на Bellator Лиз Кармуш. Столц също така е бил спонсор на марката облекла Hayabusa и е работил като мачмейкър за XMMA.

След ареста той изтри профилите си в социалните мрежи. Подробностите за операцията гласят, че агенти под прикритие и детективи са се представяли за деца в онлайн пространството, където са били призовавани за секс от възрастни мъже. Била е организирана среща, която довела до задържане на заподозрените. Всичките девет арестувани са били настанени в центъра за задържане на окръг Кларк за „примамване на непълнолетно лице с помощта на компютър за извършване на секс“.

Според Tapology, Janus Sports все още изпълнява ролята на мачмейкър за ММА промоцията, но не споменават директно името на Столц.

Източник: mma.bg