0

Н овак Джокович отпразнува подобаващо последната голяма титла, която му липсваше в кариерата.

Сърбинът спечели олимпийското злато в тенис турнира, след като на финала се наложи със 7:6(3), 7:6(2) над Карлос Алкарас (Исп).

Веднага след двубоя Ноле се прибра в олимпийското село, където вдигна луд купон със своите сънародници. Сръбската делегация изви кръшно хоро в центъра, на което бе самият Джокович, който играеше, докато развяваше знамето на своята страна. Малко по-късно Джокера събра семейството и екипа си и всички заедно поляха успеха в любимия му италиански ресторант в Париж. Към партито се присъединиха актьорът Дамсън Идрис и баскетболната звезда на Бостън Селтикс Джейсън Тейтъм, а празненството продължи до два часа сутринта.

Част от най-големите негови конкуренти в тениса, а също така и световни звезди пък се надпреварваха да честитят успеха му.

„Новак, поздравления за спечелването на Златния шлем и за постигането на това, което искаш. Браво!”, сподели Надал в социалните мрежи.

На новия олимпийски шампион честитиха още звезди като Франческо Тоти, Златан Ибрахимович, Лука Модрич, Ерлинг Холанд, Леброн Джеймс, Ръсел Уестбрук и много други. Естествено това направиха и бившите му треньори Мариан Вайда и Борис Бекер.

В същото време правителството на Сърбия взе решение да награди със сериозна премия 24-кратния шампион от Големия шлем. Ноле ще получи за златния медал 200 000 евро. Същата сума ще бъде дадена и на треньора му Виктор Троицки.

37-годишният Джокович пък не изключи възможността да участва и на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

„Все още искам да отида в Лос Анджелис. Обичам да представям страната си на Олимпиадата и купа „Дейвис“. Честно казано, не знам какво ще се случи в бъдеще, искам да се насладя на настоящия момент“ заяви сърбинът.