0

Х оливудската звезда Джордж Клуни е на път да купи закъсалия финансово Дарби Каунти.

Тимът от Чемпиъншип е в тежка ситуация повече от шест месеца и в момента води битка за оцеляване, след като му бяха отнети 21 точки като наказание. 

Въпреки това отборът на Уейн Рууни все още има минимални шансове да оцелее. В момента Дарби е на 8 точки от спасителната зона, като до края на сезона остават 7 кръга.

60-годишният Клуни стана фен на „овните“ покрай колегата си Джак О'Конъл, който е родом от Дарби. Двамата се сближиха много, докато снимаха трилъра „Пулсът на парите“. В режисираната от Джоди Фостър лента участва също Джулия Робъртс.

През 2020 г. Джордж, който живее в Англия заедно със съпругата си Амал (44) и 4-годишните им близнаци Александър и Ела, проявяваше интерес към испанския Малага, но тогава сделката пропадна. Сега актьорът признава, че продължава да мечтае за футболен клуб, а според „Сън“ той щял да оглави консорциума, който да купи „овните“.

„Дарби е страхотен тим, който има фантастична история и съм сигурен, че ще има и голямо бъдеще. Знам, че в последно време там има проблеми, които не могат да бъдат разрешени, но при тези обстоятелства отборът работи здраво и играе добре. За мен е очевидно, че както играчите на терена, така и феновете изиграват своята роля за представянето”, заяви Клуни.

“Може би това да притежаваш футболен клуб е второто най-добро нещо след това да играеш за такъв. Може би един ден...", остави темата отворена Джордж.