1

Е бани Бриджис не е стъпвала на ринга от миналия декември, когато загуби със съдийско решение от Мийо Йошида.

С това поражение 37-годишната боксьорка загуби и титлата си в IBF категория петел при жените. Оказа се, че многобройните фенове на австралийката скоро няма да видят битка с нейно участие.

Ебани просто отваря нова, при това изключително важна страница в живота си. Това стана ясно, след като се появи в Нюкасъл, за да подкрепи своята приятелка Ел Брук срещу Джени Савидж в централна среща от 18-ото издание на X Series на Misfits Boxing. По време на събитието Бриджис гордо показа бременното си коремче. Новината, че австралийката ще става майка, буквално взриви социалните мрежи и към нея се изсипа лавина от поздравителни пожелания.

Всъщност Ебани отдавна копнееше да стане майка, но бе отложила това важно решение, преследвайки мечтата си за световната титла.

„Това е битка, която водя през цялото време и е много сърцераздирателно. Не искам нищо повече от това да имам семейство и деца. Това е много важно за мен. Става все по-трудно и е трудно да се вземе решение. Намирам се на върха на кариерата си, а трябва да спра, за да имам дете. Не мога да имам бебе, след това да изчезна и да помоля някого другиго да се грижи за бебето и да отида в Обединеното кралство за седмици, докато съм на тренировъчен лагер. Не става, тежко ми е, тежко е и на половинката ми. Но трябва да слушам сърцето си и да вярвам, че всичко се случва с причина. Просто се моля след няколко години да постигна това, което искам, да мога да си тръгна и след това да имам деца“, сподели преди две години пред “Сън“ боксьорката.

Бриджис сбъдна мечтата си и спечели световната титла след победа над аржентинката Мария Сесилия Роман през март 2022 г. в Лийдс. В края на същата година бе първата й защита, която издържа успешно с технически нокаут в сблъсъка срещу Шанън О'Конъл. Миналия декември бе втората защита, като съперник трябваше да бъде Аврил Мати. Тя обаче се контузи и Ебани трябваше да се бие с Мийо Йошида и загуби с единодушно решение пояса. Това обаче вече едва ли я измъчва толкова с оглед тръпката около предстоящото раждане на първото й дете. Иначе освен на ринга Русия бомбардировач, както е известна боксьорката, развива успешна и печеливша дейност в платформата за възрастни OnlyFans, където има свой профил.