0

Т ялото на Пеле може да бъде ексхумирано заради ДНК тест, гръмнаха медиите в Бразилия. Той трябва да докаже дали има извънбрачна дъщеря.

60-годишната Мария до Сокоро Азведо още преди пет години заведе дело за бащинство, а е инструктирала адвоката си да внесе иск.

Първоначалният тест бил отрицателен, но последвалият ДНК тест показал „голяма вероятност“ за кръвна връзка. „Затова и сега не ни остава друг избор, освен да поискаме ексхумация, за да разрешим създалата се ситуация“, коментира адвокат Марко Фернандо дос Сантос Соуса.

Пеле почина на 82 г. на 29 декември 2022-а в болница в Сао Пао, след като година по-рано му бе отстранен тумор на дебелото черво. В завещанието си легендата признава възможността да има още едно дете. Той има три брака и седем деца, включително доведена дъщеря. 

Трикратният световен шампион завеща 30% от имуществото на вдовицата си Марика Аоки, 60% на децата си и 10% на двамата си внуци.

В Бразилия съобщават още, че самият той дал съгласие за ДНК тест, но починал преди пробата да бъде взета. 

Предполагаемата му дъщеря Мария заяви в телевизионно интервю в неделя, че не иска парите на легендата. Тя разкри още, че покойната й майка така и не съобщила на Пеле, че е родила от него. Двамата имали кратък флирт при посещения на бившия нападател в Сао Луис.

За първи път 60-годишната дама решила да провери дали той наистина е неин баща през 2019-а, когато работила като прислужница в Сао Пауло. Две от децата на Пеле – Единьо Нашименто и Флавия Криситна, се съгласиха на тестове след прочитане на завещанието.

Ако бащинството бъде доказано, Мария ще има право на дял от парите, както и останалите му седем деца. 

Адвокатът на семейството Аугусто Милиоли обяви, че клиентите му няма да се противопоставят на ексхумацията, особено след като направените първи ДНК тестове са показали вероятност ищцата наистина да е негова дъщеря.