0

Б ившето крило на Голдън Стейт Уориърс Неманя Биелица стана жертва на брутална атака в търговски център в Белград.

Нападателят е някогашният футболист на Цървена звезда Никола Петкович, който бе задържан от полицията. В основата на грозната свада стои любовен триъгълник. От известно време футболистът има връзка със съпругата на баскетболния ас Миряна, с която са в развод.

Биелица бил в търговски център с детето си от Миряна. На видео, разпространено от медиите в Сърбия, се вижда как баскетболистът седи до маса. Към него се приближава Петкович с ножица в ръка.

„Ще ти взема семейството, ще ти взема децата, ще ти взема жена, ще ти взема парите!“, крещял агресорът според свидетели на случилото се.

После Петкович оставил ножицата на близкия бар, откъдето я взел преди това и подвикнал на тръгване: „Ще те чакам на паркинга!“.

След оплакване от Биелица Петкович бил арестуван, разпитан и по-късно освободен.

Вече на свобода, Петкович даде своята версия за инцидента.

„Изписаха се лъжи, но не обвинявам никой, защото медиите не знаят предисторията. Нападателят е той. Н.Б. ме е обиждал и нападал ежедневно през последните три-четири месеца, но не съм го споменавал никъде. В моя защита имам много негови съобщения, в които ме е обиждал без основание“, сподели бившият защитник на Звезда.

Той допълва, че Биелица не се развежда заради него с Миряна. По думите на Петкович баскетболистът имал връзка с кумата си Мая Лешич, жена на най-добрия му приятел Сава Лешич. Според футболиста Миряна пък била жертва на психическо и физическо насилие по време на семейния си живот.

Неманя Биелица направи страхотна кариера в Цървена звезда, Баскония, Фенербахче и американските Минесота, Сакраменто Кингс и Маями Хийт. Върхът на успехите му е титлата в НБА с Голдън Стейт Уориърс през 2022 г. Приключи състезателната си кариера през миналата година.

Петкович пък е сменил много клубове освен Цървена звезда. Носил е екипите и на Айнтрахт (Фр) и дори на австралийския ФК Сидни.