0

Т енис легендата Борис Бекер и гаджето му Лилиан де Карвальо Монтейро бяха засечени да си избират къща в Лондон.

Папараци уловиха 54-годишния германец да оглежда имоти из баровския Нотинг Хил в събота.

Освен това шесткратният шампион от Големия шлем, който от години живее в английската столица, се отдаде на шопинг. Борис и Лили така напълниха торбите, че нямаха търпение да си хванат такси, пише „Дейли мейл“.

 

Бекер бе обявен в несъстоятелност през юни 2017-а, след като не успя да покрие огромни дългове покрай вилата си в Майорка. Той я купи още през 1997-а, но не можеше да покрива разноските по поддръжката й и не успяваше да я продаде. Огромен удар върху състоянието на Борис нанесоха и разводите с бившите му съпруги Барбара и Шарлели, както и това, че продължаваше да поддържа луксозен начин на живот въпреки проблемите си.

От края на март пък срещу Бекер тече процес заради финансови злоупотреби, като го грози 7 години затвор, ако бъде признат за виновен. Последната разходка на звездата обаче с нищо не показа, че той се тревожи за изхода от делото. Основните обвинения срещу него са, че е скрил в декларациите си няколко имота (в квартала „Челси“ и в родината си) и активи на стойност 1,8 млн. паунда, включително две купи от „Уимбълдън“. Бившият №1 в света бе набеден, че е прехвърлял в други банкови сметки стотици хиляди паунди, включително тези на Барбара и Шарлели Бекер. Задълженията му са оценени на 50 млн. паунда, като през 2019-а той бе принуден да продаде на търг 82 от най-ценните си трофеи и сувенири, но те събраха едва 765 000 евро.