0

Р Б Лайпциг победи с 3:2 Аугсбург, но играта на терена остана на заден план.

Причината за това бяха феновете на домакините, които обявиха категорично своята нетърпимост към известната поп певица и бивша порноактриса Мелани Мюлер.

„Няма безопасно място за нацистите. М.Мюлер - вън от ЦС (б.р. - Централщадион)“ бе посланието, изписано върху транспарант, опънат на трибуните от феновете. Предисторията на случката е седмица по-рано, когато РБ Лапциг имаше визита на Херта. Тогава Мюлер се появи на Олимпийския стадион в Берлин в блока на гостуващата агитка. С нея бе приятелят й Андреас Кунц, който бе облякъл яке на марка, използваща за свое лого руни, които могат да се асоциират с нацистки символи. Тогава Мюлер и компанията й бяха изгонени от стадиона, тъй като въпросната марка е забранена на повечето стадиони в Бундеслигата. Всъщност подозренията, че певицата има симпатии към нацизма, е от няколко месеца. Тя е разследвана от прокуратурата в Лайпциг, че е отправила хитлеристки поздрав по време на свой концерт. По време на изпълнението й се чували и нацистки скандирания. Феновете на РБ Лайпциг обаче ясно показаха какво мислят за хората, популяризиращи подобни идеологии. Очаква се Мюлер да не бъде допускана на стадионите и от агитките на другите отбори в Германия.

Мелани Мюлер е родена в Ошац, намиращ се на 60 км от Лайпциг, което обяснява пристрастията й към футболния клуб. На младини е учила за барман, но през 2010 г. е открита от фотографа Андреас Кол и припечелва като еротичен модел. След това има кратка кариера в порноиндустрията с артистичния псевдоним Скарлет Йънг. Участията й във филмите за възрастни я правят известна и тя редовно е канена за участие в различни риалити шоута. Мелани открива и таланта си на певица, като през 2014 г. пуска парче, посветено на Бундестима по случай световното първенство. Извън развлекателната си кариера Мюлер е предприемач, като има два уебсайта за онлайн магазини. През 2013 г. тя дори отвори моден бутик в центъра на Лайпциг, но след няколко месеца го затвори.