0

Ф ил Фодън записа страхотни постижения с Манчестър Сити и се радва на успешна кариера.

Но футболът не е единствената голяма тръпка на английския национал. При първа възможност халфът хваща въдицата и се отдава на страстен риболов. За да е пълна насладата, Фодън се пренесе със семейството си в провинциално имение, което разполага със собствено езеро.

Имотът е разположен на 2,5 акра, съобщава „Сън“. Къщата, в която Фил, приятелката му Ребека и трите им деца се настаниха, пък разполага с пет спални, с отделна баня към всяка. Но големият бонус за играча обаче е самото езеро. Там той ще може да предава уменията с въдиците на сина си Рони.

„Всички знаят, че Фил обича риболова. Винаги е мечтал да има дом със собствено езеро, за да може да лови риба на спокойствие и тишина. А също така да научи Рони на тънкостите, за да стане успешен рибар. Сега могат да си подредят въдиците, а после да се върнат в къщата да хапнат. Или да си легнат и да дойдат направо на сутринта. Фил обожава това“, споделя източник пред британския таблоид.

Фодън е дотолкова запленен от хобито си, че дори е готов да го замени с луксозна почивка. След загубения финал на европейското първенство с 1:2 от Испания колегите му от „Трите лъва“ плъзнаха да събират слънчеви лъчи по различни екзотични дестинации. Фил също можеше да си го позволи със заплатата си от 200 000 паунда седмично в Сити. Той обаче предпочете да прекара пет дни с баща си на палатка, ловейки шарани, сомове, щуки и костури.