0

З везди от Формула 1 придадоха допълнителен блясък на 117-ото издание на турнира „Мастърс“ в Монте Карло.

Да се насладят на класен тенис върху клея край Лазурния бряг дойдоха пилотите Карлос Сайнц (Ферари), Джордж Ръсел (Мерцедес) и Ландо Норис (Макларън). Те се възползваха от паузата преди Гран при на Китай, което ще се състои в Шанхай на 21 април, а след това предстоят стартовете в Маями и Имола преди традиционното състезание по улиците на Монако на 26 май.

29-годишният Сайнц беше придружен вчера от ослепителния шотландски модел Ребека Доналдсън.

За втора поредна година Ръсел се появи с гаджето си Кармен Монтеро Мунд, която е испанка, живееща на Острова. 26-годишният британец и миньончето са заедно от 2020 г. Заедно с Норис те видяха победата на Новак Джокович с 6:1, 6:2 над Роман Сафиулин (Рус) във II кръг. „Винаги е удоволствие да гледаш тенис, специално да видиш Новак в акция отново“, написа Ръсел в Инстаграм.

Утре най-възрастният №1 в тениса очаква Лоренцо Музети, от когото загуби в същата фаза преди година. „Разбира се, той е един от най-талантливите на червено и притежава прекрасен бекхенд с една ръка. Той е много атлетичен, способен е на много и е сред най-обещаващите играчи не само в Италия, но и в света, ала аз не се боя от никого и от нищо“, увери сърбинът, който ще навърши 37 години на 22 май.

„Да съм способен да играя на най-високо ниво и да бъда №1 на тази възраст е нещо, за което, честно казано, дори не съм мечтал или е планирано. Чувствам, че мога да издържа още дълги години“, увери Ноле, който за Монако включи в екипа си бившия водач в ранглистата на двойки Ненад Зимонич. Не се знае още обаче дали сънародникът му ще замести Горан Иванишевич като водещ треньор.

Куриозното е, че шампионът от 2023-а вече отпадна. Поставеният под №6 руснак Андрей Рубльов е в лоша серия и допусна трета поредна загуба - с 4:6, 4:6 от 46-ия в класацията Алексей Попирин, който на 1/8-финал ще играе с друг австралиец – Алекс де Минор.