0

Ф утболната муза Татяна Мирошина Савко ще представя България на конкурса „Мис Земя“ през декември във Виетнам, където ще бъде в конкуренцията на над 100 хубавици.

Русокосата красавица дефилира в регионалния конкурс „Мис Балкани“ в Баня Лука, Босна и Херцеговина, заедно с още 50 момичета от 7 страни и получи титлата „Мис България Земя 2024“. Пред себе си тя има голямо предизвикателство, тъй като представителката ни миналата година – Виктория Лазарова от Пловдив, попадна в световния топ 20.

„За мен е много важно да представям България. Искам да покажа на всички останали колко невероятна е страната – нейната богата история и култура“, сподели пред „Телеграф“ Татяна, която е родена в Твер (Русия), но от няколко години живее у нас. Дойде заради една голяма любов, която вече е в историята, но се влюби в България и остана.

В конкурса, на която Виетнам ще е домакин за трети път, участничките ще разчитат не само на красотата си. „Подготовката е много сериозна, свързана е с околната среда и различни благотворителни проекти“, каза още Мирошина.

У нас рускинята нашумя с футболните си пристрастия. „В България моят отбор е Лудогорец. Когато играят в София, винаги гледам техните мачове“, не крие най-известната фенка на „орлите“. А за днешния мач в Разград срещу Левски няма никакви съмнения: „Резултатът ще е 2:0“. В неделя обаче ще е на „Васил Левски“ за вечното дерби, въпреки че нейният отбор не играе. „На ЦСКА – Левски атмосферата е уникална, обичам този мач“.

Татяна, която беше избрана за „Мис Евро 2020“, се стяга да пътува за Германия, където през лятото ще се проведе европейското първенство. „Ще бъда там и отново ще подкрепям отбора на Словакия, както и предишния път“, разкрива плановете си блондинката.